miercuri, 28 aprilie 2010

O scurta comparatie









Azi facem o comparatie intre doua bloguri pe care am intrat intamplator in aceasta dimineata.

Incepem cu Dress to Impress .E adevarat ca m-a impresionat daca scriu aici despre el, dar nu este deloc in sensul bun. Cum intram pe blog dam peste o gentuta alba "din nou disponibila". Am mai vorbit despre aceste gentute care au invadat toate tarabele, se gasesc pe orice culoare si sunt atat de ieftine incat nu surprinde pe nimeni ca se rup repede. Da, am si eu una dar nu o mai port demult si nici nu o vand pe blog. ( Vezi http://diverse-pe-net.blogspot.com/2010/02/nu-dati-banii-pe-prostii-luati-banane.html ).Pe Dress to impress o gasiti la pretul de "30 lei (stare f buna) -40 lei la schimb". Am gasit si un tricou mov deschis desi eu in poze vad o alta culoare. Si de abia am vorbit despre pozele de pe bloguri. (Vezi http://diverse-pe-net.blogspot.com/2010/04/calitatea-pozelor-de-pe-bloguri.html ). Majoritatea pozelor de pe acest blog imi lasa impresia ca sunt facute cu telefonul. Preturile sunt puse dupa ureche si sunt prea mari pentru calitatea proasta a hainelor vandute pe acest blog. Tricoul verde (fosforescent) cu pietricele lipsa costa 25 lei ?! Daca vreti unul va recomand un second-hand, sigur il luati mai ieftin.

Trecem la Dressing Online
Pozele sunt facute la lumina naturala (pe balcon ;)), in felul acesta sunt redate culorile exacte ale hainelor. Imi place si manechinul pe care sunt puse. Simplu si de efect. Am gasit mai multe haine care mi-au placut mult de tot. Se vede diferenta de calitate iar preturile sunt decente. Detaliile despre fiecare lucru in parte sunt la obiect: marime, material si o scurta descriere. Ma plictisesc tampeniile scrise la descrierea hainelor de genul "fustita superba perfecta pentru discoteca.E mai frumoasa in realitate"
. Mi-a fost greu sa aleg doar cateva poze de pe acest blog pentru exemplificare asa ca va invit sa-l accesati.

luni, 19 aprilie 2010

vineri, 16 aprilie 2010

Calitatea pozelor de pe bloguri








Ma gandeam sa vorbim putin despre pozele pe care le gasim pe bloguri. Despre haine nu are rost sa incepem o discutie pentru ca ar fi interminabila.
Cand intram pe un blog ne uitam la poze,nu? Ca si cumparator consider ca pozele trebuie sa fie cat mai bine facute pentru a ma convinge sa cumpar ceva. Degeaba se vinde o haina de calitate daca poza e neclara sau e facuta pe un fundal de toata jena.

Ca exemplu va dau blogul haineaccesoriisifardurideosebite.blogspot.com . Am ales acest blog datorita unei mochete foarte,foarte urate! Si datorita unui fundulet ca bonus!

De asemenea, daca luam cateva bloguri la intamplare gasim o mare diversitate de lenjerii de pat. Uneori, in functie de poze, iti dai seama cat de des isi schimba cearsafurile!

Cand am intrat pe blogul hainute-cu-labute am zis "ce dragut e!" pana m-au lovit doua carpete pe pereti!

Pe Coltul cu chilipiruri gasim acelasi lucru, poze facute oriunde, pana si pe masa din bucatarie gasim o pereche de pantofi!

Pe vremea cand aveam blog imi cumparasem niste coli mari albe de la o papetarie (nu mai imi aduc aminte exact cat au costat dar au fost foarte ieftine). Le foloseam sa impachetez colete si faceam poze pe ele. Intindeam frumos o coala pe pat sau pe podea si faceam multe poze hainelor. In felul acesta era un fundal neutru si nu trebuia sa vada nimeni ce am eu prin casa. E cea mai simpla solutie dupa parerea mea. Daca aveti voi si alte metode va rog sa ni le impartasiti.

Putin efort din partea voastra n-ar strica avand in vedere ca vreti sa vindeti ceva. Incercati sa va expuneti "marfa" intr-un mod atragator pentru ca si asta conteaza. E o mare diferenta intre un magazin decent (fie el si online) si o dugheana.

Recapitulam pentru ca unii "nu intelege" : nu rad de ce au oamenii prin casa (asta sa fie clar)! Daca vreti sa vindeti ceva, daca vreti niste bani pe hainele alea uitate prin sifonier vreau sa faceti un efort minim pentru acest lucru!

marți, 6 aprilie 2010

Poze diverse










Acestea sunt poze adunate de pe unele bloguri dar nu imi mai aduc aminte cum se numesc acestea si nici nu mai conteaza. Le includ la categoria "Comic blog" si sper sa va amuze si pe voi. Daca vreti sa le vedeti mai mari faceti click pe fiecare in parte.

vineri, 2 aprilie 2010

Paste fericit!













Oua pictate la Smiruna (sunt minunate!!!)
Lumanari cu forme diverse gasiti la Noriam
Brose dragute sunt la ZuzaDesign
Felicitari gasiti pe Hainute Colorate...
Jucarii facute de Zebru
Accesorii pentru par la Funtasticus
Cutiute cu bomboane sunt la lovely.idea

Accesorii handmade




Am dat un click pe un blog din lista mea si anume pattiqueART. Am ramas impresionata de lucrurile handmade pe care le-am gasit acolo. Imi plac in special brosele in forma de floare si gentile. Mi se pare ca au detaliile atat de bine facute iar culorile sunt nemaipomenite. Din pacate nu sunt trecute preturile iar blogul contine prea putine informatii. Presupun ca pentru comanda trebuie sa iei legatura pe mail sau telefonic cu proprietara blogului si sa verifici disponibilitatea accesoriilor. Uitandu-ma pe acest blog mi s-a facut pofta sa-mi cumpar ceva handmade. Cel mai probabil voi comanda dupa Pasti(anul acesta a venit prea repede Pastele si mi-a incurcat toate planurile). Sunt atatea bloguri cu lucruri handmade de studiat incat va dura ceva pana ma voi hotara. Sunt uimitoare lucrurile care ies din mana unora. Au atata imaginatie si rabdare. Am acasa o cutie plina cu brose si cercei din fimo. Mi s-a spus ca sunt pentru copii sau martisoare dar nu-mi pasa pentru ca sunt mult prea frumoase si ma inveselesc. Am cumparat de la Nahoot Design , Emmeline , Ailema Design , Sis Boutique , Fabrica de Fluturi , Bibiu's Playground si mai sunt cateva dar nu mi le amintesc acum. Majoritatea sunt cumparate de la targuri si apoi urmaresc in continuare blogurile fetelor respective.

Din blog in blog am intrat pe Ladvi Land . Daca nu ma insel acolo erau vandute haine acum ceva timp iar acum am dat peste cercei handmade. Sunt interesanti si mi se par foarte ieftini! Chiar ma gandeam ca as renunta momentan la fimo si mi-as cumpara ceva din margele.

Am zis sa verific totusi si pe breslo.ro pentru ca acolo gasesti o multime de lucruri handmade. Numai bani sa ai pentru toate. Si cum uneori coincidentele se tin lant... am dat din pacate peste ceva neplacut. O domnisoara, Melutza, vinde aceleasi pandantive care apar si pe blogul Ladvi Land . Doar ca Melutza le vinde cu 20 lei/bucata iar Ladvi cu 3 respectiv 4 lei. E prea mare diferenta. Eu m-am uitat cu atentie la poza si sunt convinsa ca sunt aceleasi modele. Nu ma mira pentru ca peste tot sunt astfel de persoane care incearca sa profite cat mai mult de pe urma altora. Eu inteleg ca cei care se ocupa de handmade includ in pret materialele, timpul petrecut,imaginatia lor dar totusi sa nu exageram. Nu pot sa-mi dau cu parerea prea mult despre lucrurile handmade si preturile lor pentru ca nu stiu cat costa materialele, nu stiu care este procesul de creatie, etc. Evit sa intru in detalii si cand e vorba de vintage tocmai pentru ca nu ma pricep. Dar aceste pandantive NU sunt handmade (asa scrie pe Ladvi Land )! Nu vreau sa ma enervez acum asa ca o voi ignora pe Melutza si voi trece mai departe. Totusi, oferta este atat de mare! Ramane doar sa ma decid ce sa-mi cumpar.